Sfeervolle eerste open begijnhofdag

18 jun 2018 - 20:53

Nieuws

Voor de eerste maal organiseerde vzw. d’Amandelboon een open begijnhofdag, die flink wat belangstelling opwekte. Een groep begijntjes die verhalen van vroeger opdisten en de bezoekers de weg wezen, vormden de rode draad tussen de verschillende overwegend culturele activiteiten.

Een aangewezen verzamelplaats was de binnentuin aan de Grachtkant waar woordkunstenares Pierette Coffrée begeleid door harmoniummuziek, fragmenten bracht uit ‘De zeer schone uren van Juffrouw Symforosa, begijntien’ van Felix Timlmermans. De drie kantkringen – Sint-Amelberga, het Pladdeke en Sint-Michiel – hielden opendeurdag. De leden toonden hun kunnen aan het raam en stelden prachtstukken tentoon. Ook bij het weefatelier Labyrint in de Pompstraat, kon binnen gegluurd worden. Jan Van den Wijngaert en Patrick Verelst stelden foto’s en tekeningen tentoon in de Pastorie in de Wezenstraat.

In de begijnhofkerk konden de kunstvaandels en de vele kunstschatten bewonderd worden. De jongste begijnhofbewoners gaven aan de hand van kleurrijkje tekeningen hun artistieke kijk op hun uitgelezen woonomgeving weer. Schilderijen van Gerd Dockx en afstudeerwerken van enkele studenten van de beeldhouwklas van de Lierse kunstacademie, kregen heel wat bewonderende blikken in de tuin en de kapel van het weeshuis. In de Sint-Margaretastraat pakte Erwin Geeraerts uit met sculpturen en toonde Kristine Nauwelaerts haar keramiekatelier, terwijl haar zoon Quinten Everaert een pianorecital ten beste gaf bij het open raam. In het buurthuis aan het Oud Kerkhof werden kerstkaarten van Lode Verhoeven te koop aangeboden en kon genoten worden van een drankje en een amandelkoekje van bakker Johan Hendrickx.

Tekst: DéBé

Foto’s: LP & RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.