Schotse lyra-fan uit azerbeidjan

05 jul 2015 - 20:31

Nieuws

De jongste derby tussen K. Lyra T.S.V. en K. Lierse S.K. werd bijgewoond door ruim 700 toeschouwers. Onder hen ook de Schotse Lyra-fan Stewart MacDonald, die om professionele redenen het grootste deel van de tijd in Azerbeidjan verblijft. Door zijn toedoen fungeert Hertel ondertussen als co-sponsor van de club. Hertel is internationaal actief op het vlak van de bouw en het onderhoud van stellingen en steigers voor offshore olie- en gasplatforms in volle zee.

Stewart MacDonald heeft een vaste verblijfplaats in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidjan, de rijke oliestaat gelegen in de Kaukasus aan de Kaspische Zee. In Bakoe hadden van 12 tot 28 juni de eerste Europese Spelen plaats. Azerbeidjan beschikt over grote natuurlijke olie- en gasvoorraden. Het land is dan ook toonaangevend op het gebied van de exploitatie van diepwaterolievelden via de indrukwekkende boorplatforms. Het is in deze sector dat Stewart MacDonald actief is.

Sinds vorig seizoen is hij fan van Lyra. In het Nederlandse Dordrecht leerde hij zijn vrouw Gilberte Mortelmans kennen, die in Lier geboren werd. Zij is de zus van de voetballiefhebbers en Lyra-supporters Willy en Paul Mortelmans. Zij troonden Stewart mee naar enkele thuiswedstrijden van rood-wit. Zo ontstond de nodige sympathie wat resulteerde in een sponsorovereenkomst voor 3 seizoenen. Stewart verkiest de samenwerking met een ‘local team’, waar de maatschappelijke verankering sterker is.

Na een bezoek aan Lier vertelt hij zijn collega’s en medewerkers vol enthousiasme over de opgedane ervaringen. In vergelijking met Schotland en Azerbeidjan is het Belgisch nationaal voetbal volgens hem van een behoorlijk niveau. Tot besluit voegt hij er nog aan toe dat voetbal in Azerbeidjan de tweede belangrijkste sport is, na worstelen een discipline waarin al tal van medailles werden behaald.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.