Schoolbond zet feestseizoen in

22 sep 2014 - 19:35

Nieuws

Met een plechtige ontvangst en een prachtige tentoonstelling in de eigen lokalen, werd het feestjaar van de jubilerende Schoolbond op passende wijze ingezet. De talrijke aanwezigen werden tijdens de openingsplechtigheid toegesproken door voorzitter Jan Hendrickx en burgemeester Frank Boogaerts.

De vele genodigden – w.o. schepen Ivo Andries, de regisseurs Herman Boets, Jan Verbist en Frans Vercammen, een ruime delegatie van Arlecchino, Philippe De Koninck, Frank Verelst, de eigen bestuursleden, leden en abonnees – werden welkom geheten door Jan Hendrickx. De voorzitter hing geen historisch beeld op van de vereniging die al 120 jaar bestaat en 20 jaar over een eigen theater beschikt.

Hij gaf er de voorkeur aan om een aantal mensen te bedanken. Op de eerste plaats de ploeg medewerkers die al hun vrije tijd hebben opgeofferd om het gebouw en de tentoonstelling klaar te hebben voor de feestelijkheden. Een bijzonder dankwoord had hij verder in petto voor Walter Van Damme en Denise Vergauwen, die al ruim 25 jaar als secretaris en regie-assistente zich vol overgave inzetten voor de vereniging. Tenslotte betrok hij in zijn dankwoord iedereen die de voorbije 120 jaar iets voor de Schoolbond gedaan en betekend heeft, w.o. voorzeker het trouwe publiek.

Jan Hendrickx verwees verder naar de topproducties en naar de belangrijkste momenten van het feestjaar. Zo heeft op 8 en 9 november een opendeur weekend plaats en wordt een luxe-editie van het ‘Schoolbonderke’ (5 euro) en een verjaardagskalander ‘à la Pirelli’ (10 euro) uitgegeven. In première werd het speciale feestbier ‘1894’ geschonken, een product van de brouwerij De Brabandere uit Bavikhove, die eveneens 120 jaar bestaat.

Burgemeester Frank Boogaerts noemde de Schoolbond een onvervalst Liers monument, dat niet weg te deken is uit het Lierse culturele leven. De cultuurprijs 2013 werd dan ook meer dan terecht toegekend. Hij verwees naar de start in 1894 als ‘Oudleerlingenbond der Oefenschool’ en naar de opeenvolgende lokalen en repetitieruimtes. Met 250 abonnees en leden en 4.500 toeschouwers per seizoen wacht de vereniging een mooie toekomst. Ook al omdat de Schoolbond over een bloeiende eigen jeugdafdeling beschikt.

Fotografie: Schoolbond

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.