Schoolbond viert 125-jarig bestaan

07 jan 2019 - 14:55

Nieuws

In aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts, de schepenen Marleen Vanderpoorten en Ivo Andries en tal van leden en sympathisanten had de traditionele nieuwjaarsontvangst van de Schoolbond plaats. Voorzitter Jan Hendrickx jr. blikte terug op het voorbije jaar en keek al even vooruit naar wat 2019 zal brengen.

In zijn welkomstwoord maakte de voorzitter zijn beste wensen over. 2018 was voor ons land op sportief vlak een topjaar. Ook v oor de Schoolbond was het een ‘grand cru’-jaar. Ruim 4.000 toeschouwers genoten van enkele sterke producties en keerden telkens tevreden naar huis. Het aantal seizoenkaarten en abonnementen kende alweer een stijging. De jeugd bracht een succesvolle Losse Folddershow en trok andermaal op toneelkamp. In september werd deelgenomen aan de 5de editie van de cultuurmarkt. In maart 2018 moest helaas afscheid genomen worden van Rachel Hendrickx, de ‘grand dame’ van de Schoolbond, die nooit zal vergeten worden.

In 2019 viert de Schoolbond het 125-jarig bestaan. Eind januari staat de gastvoorstelling ‘Klak’ op het programma. Vanaf 1 maart volgt het stuk ‘Dat is het leven’. Als laatste productie volgt het totaalspektakel ‘De 3 Musketiers’, waarvan de voorbereiding al een jaar geleden werd aangevat. In juni wordt het seizoen afgesloten met een spetterend feest voor de medewerkers. Tijdens het nieuwe toneelseizoen staan 4 fantastische producties op het programma, w.o. in november en december de herneming van ‘En waar de ster bleef stillestaan’. Tot besluit ging een dankwoord naar alle medewerkers, leden, houders van een seizoenkaart en een abonnement en het trouwe publiek. De receptie werd nog even opgevrolijkt door een delegatie van ‘Tweelicht en Zoon’, die al zingend een omhaling kwamen doen voor hun door brand vernield magazijn.

Tekst: DéBé

Foto’s:RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.