Schoolbond niet bang van virginia woolf

15 jan 2020 - 15:16

Nieuws

‘Who’s afraid of Virgina Woolf?’. Alvast niet het gezelschap van de Schoolbond, dat deze productie op 31 januari in première om 20 uur opvoert in het eigen theater in de Predikherenlaan. De oorspronkelijke versie van dit werk dateert van 1962, maar blijft ook vandaag nog actueel.

Dit drama blijft een unicum in de theatergeschiedenis, wat nog versterkt wordt door de filmversie met Richard Burton en Elizabeth Taylor. Het heeft dan ook talloze awards gewonnen. De drie bedrijven spelen zich af in de woonkamer van het appartement in New England van George en Martha, een kinderloos echtpaar van middelbare leeftijd. Martha en George zijn vastgelopen in de sleur van hun huwelijk en George is uitgekeken op zijn carrière als hoogleraar geschiedenis. Ze komen thuis van een feestje op de universiteit waar George lesgeeft en de vader van Martha rector is. Martha heeft blijkbaar Nick, een ambitieuze jonge collega van George, en zijn vrouw Honey uitgenodigd voor een drankje achteraf.

Er wordt stevig gedronken en de nacht ontspoort snel in een vreemde opeenvolging van spelletjes en confrontaties. Daarbij ontwikkelt zich een beklemmende ruzie tussen George en Martha, waarin Nick en Honey worden meegesleurd. Denise Verwerft (Martha) en Luc Verreet (George) zijn het oudere koppel, Shari Daneels en Sam Gysels vormen het jonge stel. De productieleiding is in handen van Maurits Troch; de techniek berust bij Jeroen Janssen. Voorstellingen hebben plaats op vrijdag 31 januari, zaterdag 1, zaterdag 8, dinsdag 11, vrijdag 14, zaterdag 15 en zaterdag 22 februari om 20 uur en op zondag 16 februari om 15 uur. Tickets kosten 11 euro en 10 euro voor wie recht heeft op korting en kunnen bekomen worden via www.schoolbond.be.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.