Schapenveiling voor het goede doel

24 sep 2018 - 11:47

Nieuws

Voor de 3de maal organiseerde de Ronde Tafel 101 Lier in de Jezuïetenkerk een schapenveiling. Onder het motto ‘Sheep Parade 2.0’ werden 16 beschilderde en versierde polyester schapenbeelden en 6 schilderijen geveild door veilingmeester Peter Bernaerts. Hij werd geïntroduceerd door Walter Grootaers. De opbrengst van de veiling is bestemd voor het goede doel.

De schapenveiling is sinds 2014 een tweejaarlijks evenement. De schapen hadden ‘kleurrijke’ namen zoals Pallieter, Neptuna, El Simpatico, Markante Liefde, Vriendscha(a)p en Rode Duivels schaap. Ze werden genoemd naar bekende figuren zoals Jean-Marie Pfaff, Veronique De Kock, Dimitri Leue e.a. en beschilderd door o.m. Fons Teijssens, Carine Van Heel, Eva Nauwelaerts, Hannes D’haese, Marc De Proost, Brahim Camiran, Liesbet Valgaeren, Luc Nordin, Isabel Derison, Wannes De Vogel, Pieter Porters, Elke Cuypers en Kevin Langedijk. De verzameling werd aangevuld met schilderijen van Axel Daeseleire, peter van de editie 2016, Mathis Hoet, Lode Verhoeven en Charlotte De Cock.

De opbrengst is bestemd voor 2 goede doelen. Enerzijds het begeleidingstehuis Beukenhof Lier, dat residentiële begeleiding voorziet voor kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties en anderzijds de vzw. Moeders voor Moeders, die zich inzet voor kansarme ouders met jonge kinderen. Na de veiling volgde nog een Sheep Parade Party. (creatum 24/09/18)

Tekst: DéBé

Foto’s Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.