Schapenveiling levert aardig bedrag op

22 sep 2014 - 12:34

Nieuws

Onder het motto ‘Sheep Parade’ had in de Jezuïetenkerk een grote schapenveiling voor het goede doel plaats. Het initiatief ging uit van de Ronde Tafel 101 Lier. Onder leiding van de bekende veilingmeester Mon Bernaerts leverde de veiling een bedrag van 18.300 euro op.

Dit bedrag is integraal bestemd voor de aankoop van myo-elektronische handprotheses voor de 6-jarige Audrey Van Bergen uit Lier. Na een bloedvergiftiging verloor het meisje toen ze 1 jaar was haar handjes en onderbeentjes. Tot ze volwassen is heeft ze ieder jaar 4 nieuwe, maar zeer dure prothese nodig die reageren op spierimpulsen.

In de Jezuïetenkerk werden 20 schapen in polyester, beschilderd door kunstenaars en leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, geveild. De kunstwerken hadden kleurrijke namen zoals ‘Het Gekroonde Schaap’, ‘Dolly’, ‘Leki’, ‘Torpedo’, ‘Hulk’, ‘Rasta Sheep’, ‘Billy the Kid’, ‘Nuage’, ‘Ella Red’ en ‘Magie’. De veiling leverde uitschieters tot ruim 3.500 euro per stuk op. Nadien volgde nog een geanimeerde ‘Sheep Parade Party’.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.