Schapenkoppenloop voor sos-kinderdorpen

05 sep 2014 - 22:14

Nieuws

De recreanten van AC Lierse organiseren zondag 14 september voor de tweede maal een Schapenkoppenloop. De opbrengst van dit sportief en familiaal gebeuren is bestemd voor ‘Chantevent’, de Belgische vestiging van SOS-Kinderdorpen in Bande nabij Marche-en-Famenne.

De Schapenkoppenloop is de verzamelnaam voor de tochten voor lopers en wandelaars over een afstand van 5, 10 of 15 kilometer langs bewegwijzerde omlopen doorheen de Lierse Polder en groen Lier. Het vertrek kan in het Netestadion vrij genomen worden tussen 9.30 uur en 11.30 uur. Nieuw is dit jaar de stadswandeling onder leiding van stadsgids Ludo Wezenbeek, die eveneens in het Netestadion vertrekt om 10 uur. Voorinschrijving is mogelijk via www.schapenkoppenloop.be. De inschrijvingsprijs bedraagt 6 euro, 1 consumptie en een ‘goodiebag’ inbegrepen.

De opbrengst gaat naar SOS-Kinderdorpen dat zich al meer dan 60 jaar wereldwijd inzet om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. In ‘Chantevent’ kunnen zo’n 40 kinderen terecht in een kleinschalige en familiale omgeving. Het kinderdorp bestaat uit 7 familiehuizen. In elk huis woont een SOS-moeder, die zorg draagt voor 6 kinderen. Enkele van die huizen en meerdere kamers hebben dringend een opknapbeurt nodig.

Sympathisanten kunnen de Schapenkoppenloop sponsoren (zie www.schapenkoppenloop.be) of een gift doen op rekeningnummer BE17 310 0403455 21 met vermelding ‘Lierse AC – 6753’. Bijdragen vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar. De eerste editie leverde een bedrag van 8.125 euro op, dat werd aangewend om projecten in Kinshasa te steunen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.