Schapenfestijn in het park

19 aug 2015 - 13:20

Nieuws

Na eerdere exploten zoals de bootrace tegen de Heren van Lier (2010), de schapepalio op de Grote Markt (2012) en de onvergetelijke schapenkoers (2014), organiseert de Sociëteit van de Schaepshoofden zondag 6 september in het stadspark een ‘Sheep-Fair’ en een ‘Sheeple Chase’. Het evenement start om 13 uur en wordt afgesloten omp 19 uur. De toegang is gratis.

Tijdens de ‘Sheep-Fair’ kunnen schapen van diverse rassen en in alle vormen bewonderd worden. De bezoekers kunnen demonstraties schapen drijven met border collies en schapen scheren volgen. Ze kunnen proeven van hoeve- en streekproducten, zoals ijs bereid op basis van schapenmelk en Lierse Vlaaikens. In exclusiviteit kan de nieuwe ‘Sheep Burger’ bekomen worden. De kinderen kunnen terecht in een lammetjes knuffelhoek en zich laten schminken als een schaapje. De Gessellen van ’t Groot Volk presenteren enkele reuzen als aanloop naar de Gummarusfeesten. De Hulstse Pallieters zijn present met hun originele wedstrijd schaapslingeren.

Als apotheose volgt een onuitgegeven ‘Sheeple Chase’. 85 schapen uitgedost met een zadeldoek met het logo van de sponsor en met een kleurrijke jockey in de vorm van een pop, moeten tegen de tijd zo’n 50 meter ‘steeple’ afleggen en daarbij enkele hindernissen trotseren. Herder Chris Caerts uit Olmen zorgt er voor dat alles in goede banen wordt geleid. De bezoekers kunnen al die tijd het gewicht van een gezonde bok raden. Als verrassing is het optreden van de ‘Shependeals’ voorzien.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.