Schapekoppenloop blijft sos kinderdorpen steunen

27 jun 2019 - 10:15

Nieuws

Zondag 13 oktober 2019 heeft de 7de editie van de Schapekoppenloop plaats. De opbrengst van dit loop- en wandelevenement van de recreanten van K Lierse AC is andermaal bestemd voor SOS Kinderdorpen en meer bepaald voor het opvangtehuis ‘Le Charme’ in de omgeving van Marche-en-Famenne, dat dringend aan renovatie toe is.

De 6de editie had plaats op 14 oktober 2018. Ook al was dit een verkiezingsdag, dan werden toch ruim 300 deelnemers genoteerd. Uiteindelijk kon een bedrag van 9.048 euro overhandigd worden aan Hilde Boeykens, directeur van SOS Kinderdorpen. Het bedrag zal aangewend worden om het Geboortehuis in Liedekerke een grondige opknapbeurt te geven.

De Schapekoppenloop 2019 is andermaal een loop- en wandelevenement. De lopers hebben de keuze uit een afstand van 5 kilometer, 10 kilometer of 10 mijl. Ze maken kennis met de prachtige natuur van de Lierse Polder, de Netedijken, onverharde paden en onbekende plekjes. De lopers kunnen vertrekken tussen 9 en 11 uur aan de atletiekpiste van het Netestadion. Om 10 uur gaat hier een begeleide stadswandeling van start. De opbrengst is ditmaal bestemd voor het opvangtehuis ‘Le Charme’. Hier worden zo’n 40 kinderen van 5 tot 18 jaar opgevangen voor diverse activiteiten: koken, knutselen, gezelschapspelen, lezen … en therapeutische begeleiding. Na 30 jaar is het tehuis aan een grondige opknapbeurt toe.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.