Schaepshoofden organiseren grote schapenrace

27 aug 2014 - 13:21

Nieuws

Zondag 14 september wordt Lier weer een dag lang de stad van de Schapekoppen. De Sociëteit van de Schaepshoofden organiseert die dag een grote schapenkoers op de Grote Markt. De opbrengst is bestemd voor drie goede doelen: de Special Olympics, het Kinderkankerfonds en de Gezellen van het Groot Volk, meer bepaald voor de restauratie van het Ros Beiaard.

De Sociëteit van de Schaepshoofden werd opgericht midden 2008, met het doel het culturele, het artistieke en gastronomische leven in de Pallieterstad te bevorderen. De vereniging heeft in korte tijd al heel wat realisaties op haar palmares, w.o. de deelname aan het Festival van de Smaak, tal van concerten, de botenrace tegen de Heren van Lier, het bezoek aan Oxford, de dag van het schaap en vooral de schapenpalio in het kader van Lier 800.

In het verlengde hiervan wordt nu op zondag 14 september de schapenkoers georganiseerd. Liefst 100 schapen zullen er een spannende en vooral ludieke strijd van maken. De schapen worden ingedeeld in 10 categorieën: banken en verzekeringen, horeca, politieke partijen, serviceclubs, verenigingen, bakkers, restaurants, garages en diverse handelaars. Vanaf 10 uur worden de schapen opgesteld op het smalle gedeelte van de Grote Markt, waar ze hun uitrusting krijgen.

Deze bestaat uit een zadeldoek met het logo van de sponsor en een kleurrijke schapenjockey in de vorm van een pop. De wedstrijd zelf start na de openingsparade om 14 uur. Na de reeksen, de kwart- en de halve finale, volgt de grote finale omstreeks 17 uur. Hoofdherder Chris Caerts uit Olmen voorziet 100 Kempense heideschapen en 12 collega’s om alles in goede banen te leiden.

Voor de nodige randanimatie zorgen de Starlight Marching Percussion & Colour Guard, het Puls Percussion Trio, de drumband Kicks Out Of Sticks (K.O.O.S.), de Lierse Keersters en enkele Lierse reuzen. Er is een knuffelhoek met lammetjes voorzien en kinderen kunnen zich laten schminken als schaap. Voor de presentatie zorgen Koen Torfs en een bekende ‘mystery man’. Wie het wenst kan deelnemen aan een grote schapentombola. Tekenaar en karikaturist d’Auwe tekende een prachtige affiche, waarvan ook ene puzzel (10 euro) werd gemaakt en die bovendien het onderwerp van een kleurwedstrijd vormt.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.