Ruimere samenwerking tussen stad, ocmw en werkmmaat

22 jan 2016 - 12:12

Nieuws

In het kader van een sociaal dienstbetoon project hebben de stad en het OCMW in 2007 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de vzw. Werkmmaat. Personen met het zogenaamde statuut ‘van artikel 60’ worden gratis ter beschikking gesteld door het OCMW en voeren – onder begeleiding van ene supervisor van Wermmaat – opdrachten uit voor de stad.

Deze opdrachten hadden aanvankelijk een toeristische insteek, maar werden de volgende jaren uitgebreid met heel wat onderhoudstaken op het gebied van de jeugdwerking en de sport. De afspraken werden vastgelegd in een convenant. Zo staat Werkmmaat naast de uitbating van het Koffiehuisje in de speeltuin van het stadspark, ook in voor het onderhoud van de speeltuin, de toiletten, de sportvelden en de minigolf. Alleen de uitbating van de minigolf en de tennisterreinen wordt verzekerd door zaalwachters van de dienst Verhuur Infrastructuur en Sport.

In het voorjaar komt hierin verandering. Het lijkt volgens schepen Ivo Andries immers een logische stap om de uitbating van de minigolf en de tennisterreinen aan het takenpakket van Werkmmaat toe te voegen. De uitbating kan best gebeuren vanuit het Koffiehuisje in de speeltuin van het stadspark, dat op korte afstand is gelegen. Bovendien komen de openingsuren van het Koffiehuisje overeen met deze van de minigolf. Na een partijtje minigolf bestaat de mogelijkheid om iets te drinken in het Koffiehuisje.

Volgens schepen Rik Verwaest staat Werkmmaat positief tegenover de uitbreiding van de samenwerking en wordt hierin een opportuniteit gezien om de werking te verfijnen. Zo kunnen medewerkers van Fietspunt ingeschakeld worden voor de tennisterreinen. De ruimere samenwerking wordt in een nieuwe overeenkomst gegoten. De nieuwe concessie ‘Cafetaria stadspark, minigolf en tennisvelden’ gaat van start op 1 februari 2016 en loopt tot 31 december 2018. De inkomsten van de exploitatie worden aangewend voor de verdere verfraaiing van de minigolf, waarvoor Werkmmaat zelf ook initiatieven wil nemen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.