Ruime bevraging omtrent inrichting nieuw stadsmuseum

20 nov 2015 - 15:25

Nieuws

Voor het einde van 2018 gaat het nieuwe ‘Stadsmuseum Lier’ open. Het huidige stedelijk museum wordt heringericht volgens een nieuw concept. In het nieuwe museum wordt de focus gelegd op erfgoed. Daarnaast lijkt participatie voor schepen Rik Verwaest heel belangrijk.

Om tot de nieuwe invulling te komen werkt de stad nauw samen met de erfgoedcel ‘Kempens Karakter’. Het is de bedoeling voor het einde van dit jaar de thema’s te kennen, die de basis zullen vormen voor het nieuwe museum. In de loop van 2016 wordt gezocht naar de meest geschikte inhoud en de daarbij horende objecten, tradities en gebruiken. Opdat het toekomstige museum zou overeenstemmen met de verwachtingen van de Lierenaars, wordt een brede bevraging gehouden rond de kernvraag: ‘Wat typeert Lier voor U?’.

Wie aan de bevraging deelneemt – en na 3 dagen waren dit reeds 400 personen – mag maximum 5 antwoorden omcirkelen en heeft de mogelijkheid om relevante typeringen toe te voegen. De bevraging gebeurt door middel van een kaartje, dat beschikbaar is bij tal van stadsdiensten, de dienstencentra, het sociaal restaurant, de bibliotheek en het museum. Antwoorden kunnen ook online via www.stadsmuseumlier.be worden toegezonden. Wie zijn e-mailadres vermeldt, maakt kans op centrumbons ter waarde van 50 euro. Gehoopt wordt dat zoveel mogelijk aan de bevraging zullen deelnemen, o.m. via Lierse verenigingen en raden, scholen en ondernemingen. De bevraging loopt tot en met 1 december. Na het verwerken van de antwoorden gaat een groep relevante vertegenwoordigers van diverse domeinen aan de slag om de thema’s te finaliseren.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.