Ruime belangstelling voor ‘mensen voor elkaar’

19 mei 2014 - 18:39

Nieuws

De Koninklijke Struifvogelmaatschappij de Kroon, B & Nl Country en de Vlas organiseerden voor de 7de maal het evenement ‘Mensen voor Elkaar’. Voor de 1ste maal werd deze familiedag ingericht op de Bergmann- en de Spuivest in Lier en dat heeft de organisatoren geen windeieren gelegd. Mede door het mooie weer mochten ze tal van bezoekers verwelkomen.

De familiedag kreeg een week voordien al een prélude met een countryavond in Gemeenschapscentrum den Boomgaard in Broechem. Daar verschenen bekende countrybands uit België en Nederland op het podium zoals ‘Route 66’, ‘Saints & Sinners’, ‘Bandana’, ‘Beethovens Boogie Country Trio’, ‘Country Joy’, ‘Ted & Helen’, ‘Joan’, ‘Mike Shannon’, ‘Country Twice’ en ‘Regy’. Daisy Simons leidde er een workshop.

Tijdens de familiedag op de Lierse vesten viel er heel wat te beleven. De Argentijnse streetband ‘Fata Murgana’ en tal van country artiesten zorgden voor de muzikale animatie. De bezoekers konden demonstraties line dance en tal van hondensporten zoals ‘flybal’, ‘dog dance’ en allerlei veldwerk bewonderen. Wie het wou kon een reeks traditionele Vlaamse volkssporten beoefenen zoals touwtrekken, staande en liggende wip, electronic darts, het struifvogelspel, sjoelen en katapult.

De Vlas organiseerde ‘Antwerpen kampt’.Bijzonder spectaculair was de ‘dog survival’, waarbij 15 proeven moesten afgelegd worden over een parcours van 5 kilometer. Hiervoor waren bijna 300 deelnemers en meer dan 250 hondenrassen ingeschreven. De opbrengst van de 7de ‘Mensen voor Elkaar’ is andermaal bestemd voor ‘Make A Wish Vlaanderen’, die de wens van kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte tracht te vervullen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.