Ruime belangstelling voor 1ste Pallieter derny-criterium

02 mei 2017 - 11:43

Nieuws
Tips4Trips

Met de 1ste Pallieter derny-race beleefde Lier nog ééns een wielerhoogdag. Ondanks het veeleer frisse weer lokte de wedstrijd tal van toeschouwers en wielerliefhebbers. Het initiatief vraagt dan ook om herhaling. Officieel werden 1.500 toeschouwers genoteerd.

Organisator Roland Descheemaeker van Derny Events bracht uiteindelijk een deelnemersveld van 11 renners aan de start, met als meest bekenden het kwartet Iljo Keise, Jens Debusschere, Kris Boeckmans en Michael Van Staeyen. Met vertrek en aankomst op de Grote Markt was een parcours met vele bochten en kasseien uitgestippeld langs de Florent Van Cauwenberghstraat, de Kapucijnenvest, het Zimmerplein en de Werf. De eerste reeks werd gewonnen door Stijn Steels, de tweede door Michael Van Staeyen. Alle aandacht ging vervolgens uit naar de grote finale die met iljo Keise de verwachte eindwinnaar opleverde. Hij liet Jens Debusschere en Kris Boeckmans in deze volgorde achter zich. De derbyrace lokte niet alleen veel, maar ook ‘schoon’ volk zoals o.m. Ludo Dielis, Jelle Cleymans en Herman Helleputte. Oudere wielerliefhebbers herinnerden zich alweer de gloriejaren van de Koninklijke Lierse Bicycle Club en van de legendarische Omloop van Midden-België.

Uitslag: 1 Iljo Keise, 2 Jens Debusschere, 3 Kris Boeckmans, 4 Michael Van Staeyen, 5 Stijn Steels, 6 Vermelfoort, 7 Stef Van Zummeren, 8 David Boucher, 9 De Groote Arne, 10 Jeroen Das en 11 Joris Geuens.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.