Ruim zomeraanbod in boechout

27 jun 2020 - 17:29

Nieuws

De gemeente Boechout pakt uit met een gevarieerd ‘coronaproof’ zomeraanbod. Daartoe behoren de lancering van de nieuwe fietskaart #boechoutfietst, de onthulling op 16 juli van de nieuwe Belpop-wandeling en de organisatie in augustus van gratis openluchtconcerten. De initiatieven worden toegelicht door schepen van toerisme Rudi Goyvaerts.

De nieuwe fietskaart voert de deelnemers langs de leukste plekjes in en rond de gemeente, zoals de Melkkuip, het landschapspark Grote Boshoek, de Steenen Molen en de nieuwe fietsbrug. De route is 31 kilometer lang. De fietskaart #boechoutfietst is vanaf 1 juli gratis af te halen bij de vrijetijdsdienst, in de bibliotheek en in sportpark Sneppenbos. Donderdag 16 juli wordt de nieuwe Belpop-wandeling langs unieke plekjes Belpop-geschiedenis in Boechout ingehuldigd. Jimmy Dewit en Jan Delvaux van Belpop Bonanza voorzien op 10 plaatsen in Boechout een QR-code. Wie de route volgt kan de QR-codes scannen en het muzikale verhaal achter een bepaalde plek ontdekken via een video- of audiofragment. Vanaf 16 juli is de route te vinden op www.boechout.be of bij de vrijetijdsdienst.

Donderdag 13, 20 en 27 augustus hebben telkens om 20.30 uur en met respect voor de ‘social distancing’ gratis openluchtconcerten plaats op het Wiebelplein, Konijnenbergstraat 1. De optredens worden verzorgd door de indie-pop band Noa Lee, de Gentse bluesmuzikant Guy Verlinde en pianist Poltrock. De inwoners van Boechout kunnen een straatfeest organiseren of een speelstraat inrichten. Ze moeten wel de ‘social distancing’ respecteren en vooraf contact opnemen met de vrijetijdsdienst, om te vernemen of het initiatief al dan niet kan doorgaan. Voor kinderen tot en met 12 jaar ontwikkelde de gemeente 2 zomerpakketten: één met knutselmateriaal (2 euro) en één met speelgoed (5 euro). Andere mogelijkheden bieden de fietskaart van de Zuidrand met 5 fietslussen, waarvan er één start aan het sportpark Sneppenbos en de wandeling langs het Millegempad en de George Van Raemdonckwandeling. Wie een foto van een wandeling deelt op facebook of instagram met de hashtag #boechoutbeweegt, kan een mooie prijs winnen.

Tekst: DéBé

Foto’s: Dirk Vervoort

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.