Ruim 100 deelnemers voor 44ste Pallietertochten

13 aug 2014 - 09:40

Nieuws

Voor de 44ste editie van de internationale Pallietertochten werden exact 103 deelnemers genoteerd. Ze kwamen uit eigen land (89), Nederland (8) en Duitsland (4). Ze vertegenwoordigden 12 Belgische, 2 Nederlandse en 1 Duitse club.

De eerste dag stond de afvaart van de Kleine Nete over een afstand van 26 kilometer tussen Herentals en Lier op het programma. De deelnemers vertrokken in karavaan van op de parking van het KTA, waar ze konden kamperen. ’s Middags volgde de picknick aan de boord van het Albertkanaal en ’s avonds werd gezellig verbroederd in de clublokalen. De tweede dag werden de Kleine Nete en het Netekanaal bevaren. Ditmaal werd de gemeenschappelijke picknick genoten bij de Kayak Club Anderstad.

Na afloop werden door schepen van sport Ivo Andries en voorzitter Norbert Choveau bijzondere prijzen uitgedeeld. De prijs van de stad Lier voor de club die het verst van Lier verwijderd was ging naar Kano Club Homberg uit Duitsland. Met 21 deelnemers ontving de Kastelse Kajak Club de beker van de Koninklijke Kano Club Lier, omdat ze met de meeste varende leden aanwezig was. Per land was een beker voorzien voor de club waarvan het totaal door de leden afgelegde aantal kilometers het grootste was om Lier te bereiken. De gelukkigen waren de Kastelse Kajak Club (voor België), RCC Rotterdam (Nederland) en Kano Club Homberg (Duitsland).

De 14-jarige Marie Smeulders van NWC werd gelauwerd als jongste en de 88-jarige Frans De Ridder van AKKC als oudste deelnemer. Iedere deelnemer ontving nog een persoonlijk aandenken. Al bij al waren de weersomstandigheden voor de kanovaarders vrij gunstig. Zij konden de tochten droog afleggen, al stond er wel een vrij scherpe wind.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.