Ruim 1.000 figuranten gezocht voor ‘lierse ommegang’

17 jun 2014 - 00:21

Nieuws

Om de 25 jaar hebben in Lier grootse Gummarusfeesten plaats. In 2015 volgt een nieuwe editie. Het religieuze luik wordt verzorgd door de Broederschap van Sint-Gummarus. Voor het wereldlijke gedeelte tekenen de Gezellen van ’t Groot Volk, die instaan voor het behoud en het beheer van de Lierse reuzenfamilie.

Zoals eerder werd medegedeeld wordt geopteerd voor een historische re-creatie en niet voor een historische stoet. Deze wordt op zondag 27 september 2015 en zondag 4 oktober 2015 opgevoerd onder het motto ‘Lierse Ommegang’. Als voorbeeld geldt de herdenking in 1996 van de 500ste verjaardag van het huwelijk tussen Filips de Schone en Joanna van Castilië. Ten behoeve van de aanwezigen werd dan ook de film die hierover gerealiseerd werd door Video- en Smalflilmclub Pirroen geprojecteerd

Ter voorbereiding van de grootse evocatie had in de Jezuïetenkerk ene infobijeenkomst plaats voor vertegenwoordigers van Lierse verenigingen, buurtcomité’s, jeugdbewegingen en individuele Lierenaars. Het overkoepelend comité heeft nood aan 1.030 figuranten en reuzendragers. De precieze rol wordt toegekend tijdens de castingmomenten op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014. Repetitiemomenten volgen in het voorjaar 2015.

Belangstellenden kunnen ook het peterschap opnemen van een reus, een fabeldier, een praalwagen of een huppelpaardje. Meer informatie omtrent de voorwaarden en tarieven is te bekomen via info@gezellenvantgrootvolk.be. Leen Dierckx (tel. 03-490 40 70 of leen.diercjx@lier.be) fungeert als contactpersoon voor de historische re-creatie..

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.