Ruilwinkel kinnebaba van start

22 mei 2016 - 17:40

Nieuws
Tips4Trips

In het Huis van het Kind in de Transvaalstraat 42 is de Ruilwinkel Kinnebaba officieel van start gegaan, nadat OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken Marleen Vanderpoorten het lint had doorgeknipt en suikerbonen had uitgedeeld. Naast het Consultatiebureau van Kind & Gezin en het Peuterspeelpunt verruimt de Ruilwinkel het aanbod voor jonge ouders. Het Huis van het Kind wordt meer dan ooit voor hen het trefpunt voor ontmoeting, spel, vorming, advies en dienstverlening.

In de Ruilwinkel kunnen kleertjes en benodigdheden voor kindjes tussen 0 en 3 jaar die nog in perfecte staat zijn, geruild worden. Elk kledingstuk en elk artikel heeft een waarde aan stempels. Wie een kledingstuk of een artikel binnenbrengt, ontvangt de waarde in stempels. Stempels kunnen ook verzameld worden wanneer men met een kindje komt spelen in het Peuterspeelpunt, deelneemt aan een vormingsactiviteit in het Huis van het Kind of het Consultatiebureau bezoekt. In functie van de waarde aan stempels, kan een kledingstuk of ander artikel meegenomen worden. De Ruilwinkel is geopend op maandag tussen 9.30 en 12.30 uur en op dinsdag tussen 17.30 en 20 uur. Op basis van een evaluatie kunnen de openingsuren in de toekomst verruimd worden.

De Ruilwinkel is een initiatief van het OCMW en de stad Lier, in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers en de inbreng van de vzw. Recht en Welzijn. Ook CKG De Kleine Kameel en Kind & Gezin verlenen hun medewerking. In het Huis van het Kind kunnen de belangstellenden terecht in het Consultatiebureau van Kind & Gezin op maandag- en woensdagvoormiddag en zijn ouders en hun kindjes tot 3 jaar er welkom voor ontmoeting en spel. Geregeld hebben er ook vormingsmomenten voor jonge ouders plaats. De Ruilwinkel wil ook inzetten op het gebruik en ruil tussen de ouders en is een budgetvriendelijke manier om kleertjes en andere artikelen aan te schaffen. Als welkomstgeschenkje kon elke bezoeker een ‘Opvoedingswegwijzer’ meenemen, waarin het aanbod aan opvoedingsondersteuning op een heldere manier wordt gebundeld.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.