Rondvaartboot gezonken op netekanaal

06 jan 2014 - 12:48

Nieuws

Het onheil werd opgemerkt door een voorbijganger die de brandweer informeerde. Deze verscheen Het voorbije weekend is de rondvaartboot ‘Pallieter’ gezonken op het Netekanaal. Het vaartuig lag aangemeerd aan de aanlegsteiger nabij de brug van de Aarschotsesteenweg.

snel ter plaatse en liet na inschatting van de omstandigheden twee grote hijskranen aanrukken. Met de hulp van de duikers van de brandweer werd de rondvaartboot uit het water getild, verder leeggepompt en op het droge gelegd. Het kwam erop aan om snel te handelen, om vervuiling van het water tot een minimum te beperken.

Het scheepvaartverkeer op het kanaal ondervond weinig hinder van het voorval. Vermoed wordt dat het onheil mede veroorzaakt werd door het stormweer dat de dag voordien de regio Mechelen bijzonder zwaar teisterde.

Dezelfde boot, die in 1931 gebouwd werd op een scheepswerf in Monnickendam, zonk eerder op 1 juli 2009 in het bassin van Maastricht, waar toeristische rondvaarten werden georganiseerd. Volgens de brandweer van Maastricht was dit het gevolg van een lek in de wateruitlaat van de koelinstallatie. Toen werd de hulp van een gespecialiseerd bedrijf ingeroepen om de olie die op het water dreef te verwijderen.

De rondvaartboot ligt sinds mei 2012 te koop, eerst in het Willemdok te Antwerpen en nadien op het Netekanaal te Lier.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.