Rijkgevuld werkjaar van natuurpunt – de wielewaal

27 jul 2016 - 14:25

Nieuws

Natuurpunt afdeling de Wielewaal kan terugblikken op een rijkgevuld werkjaar. De essentie ervan werd samengebundeld door voorzitter Marc Vermylen in een overzichtelijk jaarverslag. In het total werden 335 gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Daaronder tal van vergaderingen op bestuurlijk vlak, met de diverse beheersteams, in milieuraden en tijdens Sigma-infomomenten.

Beheerwerken warden uitgevoerd in de vallei van de Kleine Nete (het Zomerklokjesproject), de Grote Nete (de Elzen) en de Beneden-Nete. Hier ging de aandacht naar de heraanleg van het Visdieveneiland, het aanplanten van bos aan de Brede Zeyp en het onderhoud van de omgeving van de Jutse Plassen. Natuurstudie werd uitgevoerd in het kader van de verschillende werkgroepen voor vogels, planten, vlinders, vleermuizen, libellen, sieralgen en amfibieën, via info-avonden en cursussen.

Om voluit van de natuur te genieten warden tal van uitstappen – w.o. de buitenlandse Arcusa-reis – gemaakt.. De afdeling was met een infostand present op tal van evenementen en werkte samen met scholen, gemeenten, de provincie, de Dobbelhoeve, Velt en de scouts. Inzake natuurbescherming werd 7 hectare natuurgebied aangekocht. De nodige fondsen warden verzameld via de verkoop van speculoos, het Galgeleer-bier, notenolie, kroonkurken, braambessenconfituur en appelsap en via de altijd drukbezochte spaghettidag.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.