Reuzenverhaal in Liers dialect

23 sep 2015 - 15:25

Nieuws

In cultuurcentrum Vredeberg brachten Peggy De Landtsheer en Kristine Arras in Liers dialect ‘Het Reuzenverhaal’. Bij dezelfde gelegenheid werd een oorkonde overhandigd aan de peters en de meters van de Lierse reuzen, de fabeldieren en de looppaardjes.

‘Het Reuzenverhaal’ werd geschreven door Peggy De Landtsheer. Het is gebaseerd op het boekje ‘Een reus trekt op avontuur’ van Frans Sluyts en op het verslag van de grote operatie, zijnde de restauratie van de reuzentrein door Bernard Janssens in 1928. Twee nazaten van Frans Sluyts – zijn kleinkinderen Christine en Dirk – woonden de avond bij.

Een oorkonde werd overhandigd aan volgende peters en meters: Michael Broes van Bierke Plezierke voor reus Goliath; Jasna Guwy van het Liers Zaken Kantoor voor de reuzin; Marc Stubbe van de Sociëteit van de Schaepshoofden voor Kinnebaba, Mieke zuster en Janneke broer; Willem Van de Weerd van het Liers Beiaardgenootschap voor een Moorse knecht; Maurits De Smedt van de Vriendenkring Eerste Vrijdag voor een Moorse knecht; Maurits De Smedt van de Koninklijke Moedige Bootvissers voor Grotemoe; Jo Docx voor Groteva; JCI-Lier voor Pallieter; Lions Lier-Twee Neten voor de Leeuw en de Maagdenberg; Den Draaiboom voor de Olifant; Bakker Johan Henderickx voor de Kameel; Monique Quaeyhaegens, Fons Teijssen, Anne Aras, Karel Bogaerts, Daan Blyweert, Emma Blyweert, Jules Raats, Louise Raats, Fynn Vissers en Noud Vissers voor een looppaardje.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.