Reunie van nazaten de belder

02 jun 2014 - 22:20

Nieuws

In Lier had een bijeenkomst plaats van de kleinzonen en kleindochters van het echtpaar Frans (1880-1953) en Maria (1883-1969) De Belder. De vertegenwoordigers van de ‘tweede generatie’ zijn ondertussen uitgezworven naar Dublin, Brussel, de ruime Antwerpse omgeving (Antwerpen, Boechout, Hove, Mortsel), Mechelen en omgeving, het Gentse, de Kempen, Klein-Brabant en Vlaams Brabant (Keerbergen en Steenokkerzeel).

Na de verwelkoming van de neven en nichten en hun partner en een verkwikkende middaglunch, volgde een korte wandeling naar de Kluizestraat en De Heyderstraat, de omgeving waar zich de ‘roots’ van de familie bevinden. Aan het huis van de grootouders werd even halt gehouden voor de traditionele groepsfoto. Aan de voorgevel prijkt trouwens een gedenkplaat ter ere van dichter en grote promotor van de poëzie Jef De Belder (1912-1981).

Nadien werd een uiteenzetting gegeven door Jenny Voet over haar onderzoek naar de stamboom van de familie. Bij dezelfde gelegenheid werd het rijk gedocumenteerde en overvloedig geïllustreerde boek voorgesteld, dat Jef Van Lierde realiseerde over hetzelfde onderwerp. Zijn bevindingen gaan terug tot Petrus De Belder, die op 10 april 1650 te Heist-op-den-Berg werd geboren. Aan de hand van een gelegenheidstentoonstelling met oude foto’s, werden nog tal van herinneringen aan vroeger opgehaald.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.