Recordcijfers voor 38ste Pallieterjogging

04 jun 2024 - 13:01

Nieuws
Tips4Trips

De lat voor de Pallieterjogging wordt steeds maar hoger gelegd. Zo kon dit jaar voor de 38ste editie alweer een recordaantal deelnemers genoteerd worden. Ook de publieke belangstelling was naar verhouding. Naast de 250 deelnemers aan de kinderloop, verschenen 1.130 geoefende en recreatieve lopers aan de start van de 5 en de 10 kilometer.

De Pallieterjogging was aanvankelijk een onderdeel van de Lier-Kermisviering. Na verloop van tijd werd de organisatie overgenomen door de sportdienst en zorgde AV Lyra Lierse – richting meer professionele aanpak – voor meer logistieke ondersteuning. De deelnemers aan de 5 kilometer trokken via de Begijnhofstraat richting stadsvest tot aan de Sionbrug en verder via de Kluizestraat, Berlaarsestraat, Sint-Gummarusstraat en De Heyderstraat richting wijk den Oever. Via de Mosdijk, de Vismarkt, de Grote Markt en de Eikelstraat, werd de finish op het Zimmerplein bereikt. De deelnemers aan de 10 kilometer deden er nog een ommetje doorheen de natuur van het Pallieterland bij.

Voor de 5 kilometer schreven zich 630 deelnemers in. Exact 567 hiervan haalden de finish. Ze waren afkomstig uit Lier en ruime omgeving, het Antwerpse, de regio Mechelen en de Kempen. Bij de scholen waren vooral het Sint-Gummaruscollege en de campussen van Atheneum Lier goed vertegenwoordigd. Opgemerkte deelnemers waren verder de sterke delegaties van militairen en van de brandweerpost Lier, met hun zware uitrusting. Uitslagen: Heren: 1 Tavernier Joris, 2 Eyckmans Steven, 3 Tielemans Jelle, 4 Goots Arthur, 5 Chantrain Joppe. Dames: 1 Michels Sarah, 2 Van Tielen Erika, 3 Mast Josephine, 4 Goots Louise, 5 De Landtsheer Julie. Eén week voor de verkiezingen stond ook veel ‘schoon volk’ aan de start. De meesten brachten het er behoorlijk van af. We verwijzen naar Annelies Verlinden (257), Tom Ongena (258), Rik Verwaest (305), Annick De Ridder (455), Bart De Wever (458) en Stijn Coenen (572).

Voor de 10 kilometer werden op twee na 500 deelnemers genoteerd, waarvan er 436 de eindmeet haalden. Uitslagen: Heren: 1 Kerremans Ben, 2 Van Camp Siemen, 3 Laureys Kenneth, 4 Janssens Lars, 5 Narts Sven. Dames: 1 Peeters Karen, 2 Van Loy Karen, Hancke Vanessa, 4 Dillen Annelies, 5 Corveleyn Hanna. De meest opgemerkte deelnemer was Minister van Justitie Paul Van Tigchelt, die er op de finshlijn nog een flinke spurt uithaalde.

Tekst DéBé

Foto Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.