Recordbelangstelling voor ‘haperende’ duckrace

22 mei 2018 - 15:39

Nieuws

Inzake publieke belangstelling brak de 4de Duckrace van Rotary Lier alle records. De Duckrace zelf leek eerder op een hindernissenrace, waarbij de wet van Murphy realiteit werd. Kinderland in Berlaar mag zich alvast aan een flink steuntje-in-de-rug verwachten.

De Duckrace ging van start in ideale omstandigheden. De weldoende zomerzon zorgde ervoor dat het rijendik zwart zag van het volk langs de Mosdijk en de Oever, toen 12.000 gele badeendjes aan de Aragonbrug in het water werden gedropt. Een klein uur later werden ze aan de finish voor het Spui verwacht. Maar het draaide even anders uit. De pompen gemonteerd op twee platbodems van de Koninklijke Moedige Bootvissers, leken niet opgewassen tegen de stroming. Kwamen ze te dicht bij de kant van de Binnennete dan werd slijk opgezogen, wat slechts een zwakke zwarte straal opleverde. De ‘schol’ eendjes raakte dan ook slechts moeizaam vooruit.

Nadat er ook problemen waren met de geleider om hen samen te houden, bereikten ze ruim 1 uur later dan voorzien de finish, waar de winnende nummers door een onschuldige kinderhand aan de deurwaarder overhandigd werden. Ondertussen werd in de omgeving van het Spui en op de campus van het KTA naar hartenlust gefeest. In de tent genoten tal van deelnemers van een uitgebreide brunch en van optredens. Langs de Oever tekenden diverse Lierse verenigingen present. De kinderen konden zich uitleven op kermisattracties en springkastelen. De peters Walter Grootaers en Bart Peeters zorgden voor de nodige commentaar.

Tekst: DéBé

Foto’s: LP & RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.