Provincie en Lier zorgen voor geactualiseerd fietsnetwerk

16 mrt 2020 - 11:56

Nieuws

In deze tijden die beheerst worden door het coronavirus, genieten tal van wandelaars en fietsers van een ontspannende toch in open lucht. De Antwerpse Kempen en de regio Lier bieden op dit vlak tal van mogelijkheden. Toerisme Provincie Antwerpen gaf het fietsnetwerk een opvallende kwalitatieve injectie. Er kwamen liefst 65 kilometer nieuwe trajecten bij, goed voor nog meer fietsplezier en vlottere verbindingen met omliggende steden en regio’s.

Om de drie jaar voert Toerisme Provincie Antwerpen een grondige controle van het fietsknooppuntennetwerk uit. De provincie Antwerpen speelt al enkele jaren een voortrekkersrol wat de aanleg van fietsostrades betreft. Terzelfdertijd zorgen gemeentebesturen voor belangrijke investeringen op het vlak van hun fietsinfrastructuur. Zo werd in Lier een mooie fietsbrug over de Nete aangelegd. Al deze verwezenlijkingen werden geïntegreerd in het vernieuwde netwerk dat liefst 2.175 kilometer lang is en terug te vinden is op de nieuwe fietskaart ‘Kempen 2020’, prijs 9,95 euro en te bestellen via www.kempen.be.

Lier vervult een sleutelrol op het gebied van fietsroutes en is de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. De succesformule ‘Cycling Dinner’ is voldoende bekend. De tocht ‘Pallieteren langs de Nete’ is 49,5 kilometer lang en laat de deelnemers kennismaken met de prachtige natuur, mooie kasteeldomeinen en oude herenhoeves. Het zwaartepunt van de ‘Diamantroute’ (52 kilometer) ligt in Nijlen. De start kan wel genomen worden in Lier. De vertrekplaats voor het ‘Rondje Lier’ (39 kilometer) is het Kerkplein in Boechout. Andere fietsroutes die Lier aandoen zijn o.m. ‘Tussen Lier en Wommelgem’ (37 kilometer) langs waterpartijen, kastelen, kapelletjes, forten en een windmolen, boomgaarden, weilanden en tuinbouwbedrijven, de fietsroute ‘Lier – Duffel’ en de ‘Gouverneur Kinsbergen route’.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.