Proefopstelling antwerpsesteenweg blijft voor beroering zorgen

21 dec 2019 - 13:43

Nieuws

De proefopstelling die enkele weken geleden werd ingevoerd op de Antwerpsesteenweg, heeft reeds voor heel wat beroering gezorgd. Naast de verkeerstechnische ingrepen die tot onzeker rijgedrag en lange files leiden, staan nu ook de handelaars aan de klaagmuur. Zo ziet Raf Fierens, zaakvoerder van C-Store vlakbij het kruispunt van de Ring, zijn omzet met 20% dalen.

Als gevolg van de lange files en de moeilijke bereikbaarheid, blijven de klanten weg. Hij vindt alvast gehoor bij gemeenteraadslid Marcel Taelman (Hart voor de Burger), die zelf een alternatieve oplossing voorstelt. Volgens betrokkene zijn aan de proefopstelling meerdere nadelen verbonden. De betonblokken die werden aangebracht zorgen vooral bij duisternis en regenweer voor een gevaarlijke situatie. Om richting Lier of Boechout te rijden of om de baanwinkels te bereiken, moeten vele weggebruikers een omweg maken. Wie van Boechout richting Lier rijdt kan niet meer afslaan ter hoogte van Plaslaar, wat een verhoogde druk legt op het kruispunt met de Ring. Bij het verlaten van de parking van de baanwinkels, is het moeilijk om op de rijweg te geraken. Voor voetgangers en fietsers die willen oversteken naar de wijk en het sportcentrum Zevenbergen, is het gevaarlijk.

De oplossing die Marcel Taelman voorstelt is het aanleggen van een ovonde ter hoogte van de toegang tot de wijk Zevenbergen en de Colruyt. Naast de ovonde zouden de parkeerstroken kunnen ingericht worden als ventweg, om af te slaan naar de handelszaken. Doorrijdend verkeer van Boechout naar Lier heeft doorgang via de ovonde en kan via de ventweg afslaan naar de wijk Zevenbergen en de handelszaken. Via de ovonde is het ook mogelijk om terug te keren en zodoende de Colruyt en andere zaken te bereiken. Wie van Lier richting Boechout rijdt, kan eveneens via de ovonde rechtdoor. Steeds via de ovonde kunnen de weggebruikers afslaan naar de wijk Zevenbergen en via de aangrenzende ventweg de Colruyt bereiken. De huidige proefopstelling geldt voor een periode van zes maanden. Na overleg tussen de stad en het Agentschap Wegen en Verkeer, zou na de kerstperiode een bijsturing volgen.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.