Proclamatie van nieuwe lichting toeristische gidsen

27 jun 2015 - 12:42

Nieuws

In het Lierse stadhuis had de proclamatie plaats van de toeristische gidsen die met goed gevolg de gelijknamige opleiding volgden die georganiseerd wordt door het Centrum voor Volwassenen Onderwijs (CVO) in Turnhout. 14 cursisten ontvingen hun diploma uit handen van directeur Gert Hurckmans.

Schepen Rik Verwaest prees de inzet van de toeristische stadsgidsen, die hij bestempelde als de ambassadeurs van de stad. Ze combineren tal van vaardigheden, zijn bezield met passie, hebben een uitgebreide kennis van hun stad en omgeving, evenals de nodige zin voor humor. Geen I-pad of I-phone kan hen vervangen. Samengevat betekenen ze een meerwaarde voor de stad.

Als voorzitter van de gidsenvereniging Argus, die werd opgericht bij het begin van de jaren ’90, feliciteerde voorzitter Dirk Luyten de 14 nieuwe toeristische stadsgidsen, die vol ongeduld staan te trappelen om hun eerste opdrachten uit te voeren. Gert Hurckmans dankte de stad Lier voor de hartelijke ontvangst en bracht hulde aan de pioniers van de gidsenbeweging in Lier: Gommaar Lemmens en Jerome Verschooren.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.