Pro musica Lier neemt nieuwe start

24 jul 2014 - 21:49

Nieuws

Na gedurende 48 jaar onder de bezielende leiding van André Sprimont schitterende klassieke concerten van hoge kwaliteit te hebben aangeboden, werd de concertvereniging Pro Musica Lier in 2006 ontbonden. 8 jaar later wordt de vereniging heropgericht door een groep enthousiaste muziekliefhebbers. Het is de bedoeling kwaliteitsvolle initiatieven op het vlak van de klassieke muziek te nemen, concerten te organiseren en kansen te geven aan jong muzikaal talent.

De nieuwe bestuursploeg wordt gevormd door ere-schepen Herman De Voeght als voorzitter, Rik, Ghesquière en Bart Rodyns als ondervoorzitters. Rik Ghesquière is dirigent van het ORFEO Kamerorkest, Symfonieorkest de Lier, het Vlaams-Brabants Symfonieorkest en het Roosendaals Gemengd Koor. Hij is regelmatig te gast in Zuid-Afrika en trompettist bij de Brussels Philharmonic. Bart Rodyns is artistiek leider van het Euterpe Baroque Consort. Hij won talrijke prijzen op internationale wedstrijden en concerteerde in de meeste landen van Europa en Amerika. De bestuursploeg wordt vervolledigd door secretaris Inge Willekens en penningmeester Willy Goossens.

Tijdens het eerste werkjaar staan 3 aperitiefconcerten en 2 avondconcerten op het programma. Zaterdag 30 augustus wordt de spits afgebeten door het Euterpe Baroque Consort dat met gastheer Bert Kruismans om 20.15 uur in cultuurcentrum Vredeberg 18de eeuwse Venetiaanse muziek brengt. Zondag 19 oktober presenteert het Brusselse Malibran Quartet om 11 uur in het Vredeberg met Tatiana Samouil en Emilie Belaud (viool), Tony Nys (altviool) en Justus Grimm (cello) muziek van Ravel en Verdi.

Zondag 7 december is het Trio Alba om 11 uur te gast in het Vredeberg. Het trio bestaat uit de Duitse violiste Livia Sellin, de Chinese pianist Chengcheng Zhoa en de Oostenrijks-Italiaanse cellist Philipp Comploi. Ze leerden elkaar kennen aan de muziekuniversiteit van Graz. Op het programma staat muziek van Beethoven en Schumann. Zondag 1 maart 2015 brengt de Japanse pianist Kiyotaka Izumi om 11 uur in het Vredeberg muziek van Tsjaikovski, Bach en Chopin. Het eerste werkjaar wordt zaterdag 24 april 2015 om 20.15 uur in de Jezuïetenkerk afgesloten door Glen Van Looy (euphonium), Tim De Maeseneer (alto), Stan Nieuwenhuis (cornet) en Herman Van Hoorne (cornet), die samen het jong en dynamisch koperkwartet Exit Brass uit Putte vormen.

Tickets kosten 15 euro, 12 euro voor leden en 8 euro voor jongeren tot 21 jaar. Ze kunnen gereserveerd worden via 0477-57 53 95 of info@promusicalier.be. Na betaling op het rekeningnummer van Pro LMusica Lier liggen de tickets klaar aan de kassa. Wie lid wenst te worden van Pro Musica Lier betaalt 25 euro. Steunende leden betalen 50 euro en ereleden 100 euro. Ze genieten van ene verminderd tarief bij de aankoop van tickets en krijgen voorrang bij het bestellen van genummerde plaatsen en bij extra-muzikale activiteiten.

Ook de omkadering van de concerten krijgt de nodige aandacht. Zo worden tijdens de aperitiefconcerten creatieve activiteiten (ateliers, vertelsessies, muziekworkshops …) voor de kindreen georganiseerd in het Huis van Oscar aan de Vredebergstraat 6. Na het concert wordt in de repetitieruimte van het Vredeberg een aperitief aangeboden. Na het concert kan in het Huis van Oscar onder het motto ‘Klassiek Culinair’ van een Aziatische lunch genoten worden. Chef David Lim serveert er sushi, dim sum en andere fingerfood gerechten. Een ticket voor het concert en de lunch kost 50 euro.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.