Prins laurent opent zimmermuseum

26 apr 2015 - 16:42

Nieuws

Na 55 jaar werd het vertrouwde Zimmerpaviljoen omgedoopt tot Zimmermuseum. Het werd plechtig ingehuldigd door, Prins Laurent. De Prins ontving een miniatuur van de Zimmertoren, een ets van Felix Timmermans en een gedenkpenning met de 4 torens van Lier. Burgemeester Frank Boogaerts overhandigde hem – evenals minister van toerisme Ben Weyts – een korf met streekproducten. Na de ondertekening van het gulden boek volgde een inaugurale rondgang.

De Prins, de minister en de andere genodigden werden welkom geheten door burgemeester Frank Boogaerts. Deze verwees in zijn toespraak naar de vele troeven van Lier. Daartoe behoren het begijnhof en het belfort ui 1369 – door de Unesco erkend als werelderfgoed -, de Sint-Gummaruskerk, het stadhuis, de boottochten op de Nete en de groene wandel- en fietsgordel rond de stad. Melding werd eveneens gemaakt van grote figuren op cultureel vlak zoals Felix Timmermans, Lodewijk Van Boeckel, Oscar Van Rompay enIisidoor Opsomer.

Minister van toerisme Ben Weyts, die eerder het toeristisch seizoen in Lier en de Kempen opende, formuleerde een reeks beschouwingen bij het belang van de toeristische bedrijvigheid. Volgens Jos D’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité, diende het Zimmerpaviljoen na 55 jaar aangepast te worden aan de verwachtingen van de hedendaagse bezoeker. De aanpassingswerken werden uitgevoerd met respect voor de authenticiteit van de collectie en het werk van Zimmer. Het betekende een belangrijke investering, waarbij voor 50% op een subsidie van Toerisme Vlaanderen kon gerekend worden. Zijn dank ging naar de vele medewerkers en naar de technische vrijwilligers.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.