Politiecontroles tijdens het allerheiligenweekend

04 nov 2015 - 20:31

Nieuws

In het kader van de zonale veiligheidsplannen voerde de Lokale Politie Lier verschillende controleacties uit. Autobestuurders werden gecontroleerd op snelheid, de aanwezigheid van boorddocumenten en het rijden onder invloed.

Volgens communicatie consulent Magalie Derboven werd op oktober een grote wodca actie gehouden. 91 bestuurders werden gecontroleerd. 2 personen bliezen alarm en 6 personen positief. 1 autobestuurder reed onder invloed van drugs. Op 1 november lag de focus op de snelheid en het kunnen voorleggen van de juiste boorddocumenten. Van de 1.987 gecontroleerde chauffeurs reden er 28 te snel. Daarbij werd een topsnelheid gemeten van 121 kilometer per uur. Voor het ontbreken van het inschrijvingsdocument en mogelijk niet in orde zijn met de verzekering, werd 1 proces-verbaal opgesteld.

Verder werden 4 processen-verbaal opgesteld voor het ontbreken van de inschrijving, 3 wegens het rijden zonder geldig rijbewijs en 3 wegens het ontbreken van ene geldig keuringsbewijs. 2 chauffeurs kregen een onmiddellijke inning omdat hun nummerplaat niet in orde was. Op 2 november richtten de controles zich op het rijden onder invloed. 12 chauffeurs ondergingen een alcohol- en drugcontrole. Er werd overgegaan tot 10 onmiddellijke intrekkingen wegens het rijden onder invloed van alcohol en drugs. 1 persoon bestuurde de wagen onder invloed en zonder geldig rijbewijs. Tijdens deze actie werd steun verleend door medewerkers van de politiezone Heist.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.