13 mrt 2015 - 10:03

Nieuws

De politie vraagt voorzichtig om te gaan met telefonische oproepen die peilen naar de interesse voor alarmsystemen. De afgelopen dagen ontvingen burgers weer neptelefoons van een zogezegde firma voor alarmsystemen, een fenomeen dat geregeld terug opduikt.

In de meeste gevallen gaat het om oplichters die alleen maar willen achterhalen of een woning of handelszaak beveiligd is met een alarmsysteem. Ze vragen bijvoorbeeld of er interesse is voor een alarmsysteem, waarop kan geantwoord worden dat er geen interesse is of dit niet nodig is. Op deze manier is het meteen duidelijk dat er geen alarmsysteem geïnstalleerd is en kunnen mogelijke dieven hun gang gaan.

De raad wordt gegeven om niet in te gaan op zulke telefoontjes. Enkel wie zelf informatie heeft opgevraagd bij een bedrijf, kan eventueel een telefoontje verwachten. In het andere geval wordt best niet geantwoord of wordt de verbinding zo snel mogelijk verbroken. Best wordt nog het nummer en de naam van de persoon of het bedrijf gevraagd. Meldingen van een neptelefoontje mogen doorgegeven worden via politie@lpl.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.