Piet piraat verzacht verblijf kinderen in h.-Hartziekenhuis

19 mei 2015 - 18:04

Nieuws

Kinderen die even moeten vertoeven in de onderzoekskamer van de afdeling pediatrie van het Lierse H.-Hartziekenhuis, kunnen voortaan afleiding en troost vinden bij de figuren van Piet Piraat op het plafond. Het afnemen van bloed of het plaatsen van een infuus, een maagsonde of een ruggenprik, kan zodoende wat vlotter verlopen. De originele plafondversiering is een initiatief van JCI-Lier.

Namens JCI-Lier lanceerde Philip Peeters het idee, na de geboorte van zijn jongste zoon. Meteen werd binnen JCI een werkgroep opgericht en contact opgenomen met Studio 100. De verantwoordelijken leken gecharmeerd door het voorstel en maakten gratis een exclusief ontwerp met de afbeelding van Piet Piraat, Stien Struis, Steven Stil en Berend Brokkepap, voor de afdeling. Om de opdracht te kunnen uitvoeren, werd een deel van het noodzakelijke geld ingezameld via de verkoop van pirateneendjes op de markt. Daarnaast zorgde Rotary Lier voor de nodige sponsoring. De plafondversiering werd uitgevoerd door Ibice uit Lint, gespecialiseerd in grootformaat printing.

De afdeling pediatrie van het H.-Hartziekenhuis omvat een verblijfsafdeling met 25 erkende bedden en kamers voor slaaponderzoek, evenals consultatieruimten met 3 onderzoekskamers. De aankleding en de sfeer van de verblijfsafdeling is belangrijk en past bij de leefwereld van de kinderen, die hier worden begroet als piraatjes. De onderzoekskamer op de afdeling is bedoeld voor de acute opvang van kinderen en voor ingrijpende onderzoeken. Jaarlijks worden op dit ‘Schatteneiland’ zo’n 2.500 kinderen ontvangen, voor opname, slaap onderzoek of dagverblijf.

Vele patiëntjes zijn vergezeld van een ouder, waarvoor de nodige accommodatie is voorzien. Voor de omkadering zorgt een multidisciplinair team onder leiding van dr. Kristien Garmyn, dat is samengesteld uit gespecialiseerd medisch personeel, verpleegkundig en paramedisch personeel, logistieke en onderhoudsmedewerkers.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.