Paterkeskermis gaat op vertrouwde elan door

16 jun 2018 - 12:31

Nieuws

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus heeft in en rond de feesttent op de hoek van het Renaat Veremansplein en de Ernest Staeslei de 21ste Paterkeskermis plaats. Het wordt de eerste kermis onder leiding van Ester Raeymaekers, de opvolgster van de onnavolgbare Josephina Bosmans.

Donderdag 16 augustus kan tijdens de proeftapavond al genoten worden van een biertje aan een democratische prijs. Vrijdag 17 augustus worden van 14 tot 17 uur gratis pannenkoeken geserveerd aan wie het maar wil. Om 21 uur wordt de kermis officieel geopend in aanwezigheid van de Paterkes. Tijdens het verder verloop van de avond wordt opgetreden door het orkest’ Lost Souls and Friends’ en verzorgt Rudy Jones een gastoptreden. Zaterdag 18 augustus wordt om 14 uur ingezet met een bingo-namiddag. Om 17 uur trekt de vermaarde stoet met de reuzen, de Lierse Keersters en de Pallietertoeters, door de straten van de wijk. Vanaf 21 uur blijft het podium voorbehouden voor het duo ‘Phil en Kim’.

Zondag 19 augustus staat van 9 tot 18 uur een grote rommelmarkt opgesteld in de Kantstraat, de Parelstraat, het Renaat Veremansplein, de Kruisbognhofstraat en de Rederijkerslei. Standhouders kunnen zich nog aanmelden bij Ester Raeymaekers (0468-47 98 76). Vanaf 8 uur wordt het ontbijt aan 8 euro geserveerd in de feesttent. Van 11 tot 12 uur kan bier van het vat bekomen worden aan halve prijs. Vanaf 14 uur delen de Paterkes gratis bier uit op de rommelmarkt en geschenkjes aan de kinderen. Van 14 tot 18 uur staat Danny Van Tichelen van Radio Minerva achter de draaitafel in de feesttent. Als apotheose volgt vanaf 21 uur een onvervalste schlagerparade met Ronny Lee, Pino Baresi en Ive Renaarts. Al die dagen kunnen in de mosseltent mosselen met frieten en koude schotels bekomen worden.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.