Pallieterfeesten starten op rolletjes

15 jul 2017 - 19:46

Nieuws

De 21ste Pallieterfeesten zijn in de tot feesthal omgebouwde bedrijfshal van Groenvoorziening Baetens in de Hulststraat, letterlijk op rolletjes van start gegaan. Op de openingsavond pakte het vernieuwde comité van de Hulstse Pallieters immers uit met een ploegkoers op rollen.

Onder professionele begeleiding werd met 14 ploegen een mooi deelnemersveld genoteerd. De duo’s pakten uit met traditionele namen – WTC de Lintse Windklievers, Gecom, Solutions 4 Today en de Tuinmannen – en met originele namen – Sjas Petat, Struisvogelnest, de Blanchkes, L-A-S.BE 1 en 2. Enkele dames bestegen eveneens het stalen ros en mochten op extra aanmoedigingen rekenen. Het podium bleef uiteindelijk voorbehouden voor (1) L-A-S.BE 1, (2) L-A-S.BE 2 en (3) Solutions 4 Today. Een afzonderlijke reeks was voorzien voor de kermisploegen van de Narrenclub van de Boshoek, de Kerselaervrienden, de Donkvrienden en de Hulstse Pallieters 1 en 2. Deze reeks werd gewonnen door de Kerselaervrienden. De sportieve emoties konden nadien doorgespoeld worden tijdens een Disco Party met dj. Derailleur.

Op de slotdag van zondag 16 juli valt er in de Hulststraat nog heel wat te beleven. Om 13 uur gaat het Liers kampioenschap KUBB van start. Heel de namiddag is er diverse animatie voorzien met springkastelen, ponyritten, een klimtoren met death ride, een Kids Party en 15 Food Trucks. De Pallieterfeesten worden afgesloten met een ambiance avond met de coverband ‘Viexkes’.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.