Pak ervaring voor cd&v-lijst

17 jun 2018 - 19:50

Nieuws

Na de opvallende verjongingsactie kondigt de CD&V Lier-Koningshooikt met ere-schepen Rita Van den Bulck en OCMW-raadslid Dirk Janssens voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober twee kandidaten met een pak ervaring aan.

Dirk Janssens is actief in het verenigingsleven in Koningshooikt en heeft een verleden als lid van de schoolraad van het Sint-Gummaruscollege en in de jeugdbeweging aan de Leuvense poort. Via SOLag deed hij de nodige ervaring op op het vlak van het sociaal beleid en het patrimoniumbeheer. Mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij, wenst hij een duwtje in de rug te geven.

Ere-schepen Rita Van den Bulck maakt op vraag van de partij vol overtuiging een opgemerkte comeback. Van 1989 tot 1994 zetelde ze als raadslid. In 1995 werd ze schepen van burgerzaken, personeel en landbouw. In januari 2007 werd haar bevoegdheid uitgebreid tot leefmilieu, afval- en waterbeleid. Op 1 januari 2009 gaf ze de fakkel door aan Koen Breugelmans. Na haar actieve politieke loopbaan is ze het politieke gebeuren in Lier en Koningshooikt op de voet blijven volgen. Ze bekleedde bestuursmandaten in verschillende seniorenverenigingen, de seniorenraad en op het vlak van de wijkwerking. Destijds werd ze vaak bestempeld als ‘de burgemeester van Koningshooikt’. Haar bijzondere interesse gaat momenteel o.m. uit naar het seniorenbeleid.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.