Paardenmelkerij wordt nu ook zorgboerderij

08 okt 2016 - 11:07

Nieuws
Tips4Trips

De Paardenmelkerij Lier – het vroegere Brabanderhof – werd nu ook erkend als zorgboerderij. ‘Het idee om de paardenmelkerij open te stellen voor de zorgsector, speelt al langer’, zegt Yannick De Cock. ‘Op deze manier kunnen wij een meerwaarde creëren in het leven van jongeren en jongvolwassenen en hen met hun specifieke problemen een therapeutisch kader en dagopvang aanbieden’.

Momenteel kan men op de paardenmelkerij terecht voor tal van producten zoals paardenmelk, een lijn aan verzorgingsproducten op basis van paardenmelk en heerlijk huisgemaakt ijs van paardenmelk. Het bedrijf staat open voor groepsbezoeken en ontvangt vaak verenigingen, scholen en bedrijven. Zij krijgen een videoreportage over het bedrijf te zien en een uitgebreide rondleiding. Ze kunnen ook proeven van melk en producten testen.

In het kader van het zorgboerderijconcept kunnen jongeren opgevangen worden overdag, individueel of in groep. Time-out projecten bieden voor personen die zichzelf in een moeilijke situatie bevinden of even een break nodig hebben, een alternatieve dagbesteding. Bovendien wensen de uitbaters mee te gaan met de moderne trend op het vlak van therapie of het coachen met paarden. Vandaag wordt reeds samengewerkt met een gediplomeerde equicoach en wordt er verder nagedacht over hippotherapie en therapeutisch paardrijden. De combinatie van zorgboerderij en paardentherapie/coaching kan zorgcliënten positief ondersteunen.

Voor personen die het niet zo op paarden hebben begrepen, biedt de zorgboerderij andere dieren, zoals kippen, konijnen, cavia’s, ene boerderijhond en miniatuurpony’s. Mogelijk wordt het zorgconcept nog verder uitgebreid. Zo wordt gedacht aan het opstarten van een permanente opvang als ‘leefboerderij’ voor personen met een mentale beperking, die hier een thuis kunnen vinden. Iedereen die de paardenmelkerij en het concept van zorgboerderij persoonlijk wil leren kennen, is welkom op de opendeurdag van 23 oktober aan het Maaikeneveld 66.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.