Outletshop van opnieuw & co in mortsel

30 jul 2016 - 15:35

Nieuws

In ‘De Kilomeet’, de nieuwe outletshop van Opnieuw & Co aan de Vredebaan in Mortsel, kunnen de belangstellende terecht voor tweedehands goederen per kilo en per meter. ‘De Kilomeet’ gaat open op) woensdag 3 augustus om 9 uur. Alles wat niet verkocht raakt in de vijf kringwinkels, krijgt hier een laatste kans aan een spotprijs. Kleding, boeken, speelgoed en huisraad koop je er per kilo. Meubelen per centimeter.

Volgens directeur Koen Goemans wordt ‘De Kilomeet’ echt een belevenis. Mensen vinden het leuk om op jacht te gaan. In de andere vijf kringwinkels wordt veel tijd en moeite gestoken in het presenteren van de goederen. Een bord met een kras of een trui met een knoopje af, vind je er niet. Toch raken sommige dingen niet verkocht, ook al is er niets mis mee. Weggooien is jammer, vandaar het idee om een ouletshop te openen. Alles staat hier in bakken en dozen, zoals in het magazijn. Er zijn reeds kilomeetwinkels in Merksem, Diest en Aalst. Mortsel wordt de vierde in de rij.

Ook creatievelingen komen hier aan hun trekken. Geregeld is er immers vraag naar borden, kleren of boeken als knutselmateriaal. Of een paar goedkope zetels en stoelen voor een evenement of jeugdbeweging. Dat vindt men voortaan aan spotprijzen in ‘De Kilomeet’. ‘De Kilomeet’ in Mortsel is open op maandag en vrijdag van 13 tot 17 uur, op woensdag en donderdag van 9 tot 17 uur. Er is ruime parking voorzien. ‘De Kilomeet’ is vlot bereikbaar met de tram. Een fantastische ploeg van 5 mensen zal de winkel open houden. Twee van hen kennen het klappen van de zweep door hun jarenlange ervaring in de kringwinkels. Zij krijgen versterking van een aantal nieuwkomers. Opnieuw wordt ingezet op sociale tewerkstelling. Ook de ecologische doelstelling – weggooien is jammer – wordt zodoende verder uitgewerkt.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.