23 sep 2014 - 10:00
Nieuws‘Marnix’s Taste Off’ is de naam van de originele kookwedstrijd die de komende maanden wordt georganiseerd door Restaurant-Brasserie de Marnixhoeve. De keuken en de gastronomie van grootmoeder, seizoensproducten en streekgerechten, staan hierbij centraal. Bovendien worden bieren van bij ons – als begeleiding bij het eten of verwerkt in een gerecht – in de kijker gezet.
De wedstrijd is een idee van zaakvoerder Inge Raats, die samen met Bjorn Gielen en Anouk Bastaens de Marnixhoeve sinds midden februari een nieuw elan heeft gegeven. Fijnproevers kunnen hier terecht voor de klassieke keuken ‘met een extra toets’. ‘Marnix’s Taste Off’ is een kookwedstrijd voor mannelijke of vrouwelijke professionele en hobbykoks die minstens 16 jaar zijn. De kandidaten kunnen individueel of als duo één menu indienen, dat bestaat uit een voor-, een hoofd- en een nagerecht.
De verwerkte producten moeten seizoensgebonden en bij voorkeur Belgisch zijn. De aankoopprijs van de ingrediënten mag niet meer dan 16 euro bedragen. Het recept moet een eigen, originele creatie zijn en ingediend worden uiterlijk op 12 oktober 2014, vergezeld van een foto van de deelnemer(s) via www.tasteoff.nu. Uit de ingediende menu’s worden 13 kandidaten en 2 reserve-kandidaten geselecteerd door een jury van fijnproevers, voorgezeten door Luc Meeus, chef van de Marnixhoeve en neef van Jeroen Meeus en verder bestaande uit Walter Grootaers, Hugo Siebens en de biersomelier van Palm.
De geselecteerde menu’s worden na afspraak in de Marnixhoeve voorgesteld. Ze kunnen thuis voorbereid worden en hoeven afgewerkt te worden in de keuken van het restaurant. Uiteindelijk worden ze gedurende twee weken op de menukaart gezet. De finale beoordeling gebeurt door de vakjury (voor 60%) en het publiek (voor 40%) dat ter plaatse komt degusteren en het beoordelingsformulier in de daartoe voorziene urne deponeert. Beoordelingscriteria zijn de presentatie, de originaliteit, de creativiteit, de innovatie en de smaak.
De prijsuitreiking heeft woensdag 3 juni 2015 om 20 uur in de Marnixhoeve, Kesselsesteenwge 99 te Lier plaats. De winnaar van de kookwedstrijd wordt getrakteerd op een luxe weekend in ‘Charming Brugge’ en een all in-diner in het restaurant ‘Hertog Jan’. Ook het publiek kan een etentje voor 2 ter waarde van 100 euro winnen, door een beoordeling uit te brengen. Bovendien moet volgende schiftingsvraag beantwoord worden: hoeveel correct ingevulde formulieren zal de urne na afloop van de wedstrijd bevatten? Voor meer informatie: zie www.tasteoff.nu.