15 jul 2020 - 10:14
NieuwsVorig weekend stonden lange files aan te schuiven aan bakkerij ArtisAlan aan de Antwerpsesteenweg 150. Met z’n allen kwamen ze kennis maken met de lekkernijen van bakker Alan Jervis (32) en Antje Bamps (25). Recent hebben ze bakkerij Steenackers overgenomen. Na ruim 40 jaar opteerden Jean-Pierre Steenackers (63) en Linda Schippers (61) voor een welverdiende rust aan zee.
Alan Jervis die afkomstig is van Rwanda volgde de opleiding brood- en banketbakkerij aan de Colomma Hogeschool in Mechelen. Nadat hij 16 jaar lang gewerkt heeft in diverse bakkerijen, keek hij uit naar een eigen zaak. Nadat deze mogelijkheid zich in Lier voordeed, draaide hij gedurende vier maanden mee met de vorige eigenaar. De winkelruimte werd opgefrist en het bestaande aanbod grotendeels behouden. Alan Jervis is een echte vakman die zoals de naam van de zaak ‘ArtisAlan’ aangeeft, graag artisanaal werkt. ArtisAlan is open van 6.30 tot 18 uur, op zondag tot 14 uur. Maandag en dinsdag zijn sluitingsdagen.
Tekst: DéBé
Foto: RM