Opendeurweekend bij jubilerende schoolbond

09 nov 2014 - 13:30

Nieuws

Het seizoen 2014-2015 is voor het toneelgezelschap van de Schoolbond een langgerekt feestjaar. De Schoolbond bestaat immers 120 jaar en beschikt sinds 20 jaar over een eigen theaterzaal. Als één van de hoogtepunten werd tijdens een feestelijk opendeurweekend, de vernieuwde, kleurrijke voorgevel aan de Predikherenlaan 53 ingehuldigd.

De talrijke genodigden – w.o. leden, medewerkers en buren – werden namens het feestcomité welkom geheten door Anne Meeuwis. Aansluitend verwees schepen van cultuur Ivo Andries naar de vele initiatieven die tijdens het feestjaar – naast de vertrouwde toneelvoorstellingen – worden genomen. Daartoe behoren een speciaal magazine, een verjaardagskalender en een exclusief jubileumbier.

Als klapper op de vuurpijl werd aan de voorgevel van het theatergebouw een gedenkplaat onthuld. Hierin wordt verwezen naar ‘streetart’ kunstenaar Joachim Lambechts en naar de samenwerking met Artafact, het artistieke project van jeugdhuis de Moeve. Tijdens het opendeurweekend kan een prachtige en rijk gedocumenteerde tentoonstelling bezocht worden. Deze schetst een overzicht van de rijke geschiedenis van de Schoolbond en van de vele hoogtepunten, zoals de viering van de iconen Jan en Rachel Hendrickx en recent nog Herman Alaers.

Zondag kan het Schoolbondtheater nog bezocht worden tot 18 uur. De bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de theaterzaal en de foyer, maar ook van o.m. de schminkkamer, het kledijdepot, de repetitieruimten, de douches en de keuken. Ze kunnen oude filmbeelden bekijken, ene lichtshow en diverse acts bewonderen. De kinderen kunnen zich laten schminken.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.