Opendeurdagen in Lierse academies

21 apr 2015 - 10:05

Nieuws

De Lierse Academies zetten tijdens het weekend van 9 en 10 mei de deuren open. De Lierse Academie voor Schone Kunsten houdt zaterdag 9 mei van 10 tot 17 uur een ‘open atelierdag’. De Lierse Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseert zondag 10 mei van 9 tot 20 uur een nieuwe editie van LIERische Kunsten.

In de SASK aan de Koepoortstraat kan een kijkje genomen worden achter de schermen van de verschillende ateliers. De opendeurdag biedt een unieke gelegenheid om de leraars en de leerlingen in volle bedrijvigheid aan het werk te zien. Creatievelingen van 6 tot 17 jaar leren werken met waterverf, plakkaatverf, vetkrijtjes, houtskool en ecoline of maken met klei en andere materialen een driedimensionaal werk. Volwassenen kunnen kennismaken met de afdelingen tekenkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, vrije grafiek, Lierse kant, mode & theaterkostuums, fotokunst en digitale beeldvorming. Op het secretariaat kan al ingeschreven worden voor volgend schooljaar en informatie bekomen worden over de workshops die tijdens de zomervakantie op het programma staan. Meer informatie via www.academielier.be of 03-488 14 27.

In en rond de SAMWD aan de Gasthuisvest kunnen de bezoekers van 9 tot 20 uur in het kader van LIERische kunsten genieten van het optreden van tientallen koren, orkesten, jazz- en popgroepen en genieten van dans- en toneelvoorstellingen. Wie een opleiding wil volgen aan de SAMWD is welkom vanaf 6 jaar. Zowat alle instrumenten kunnen er bespeeld worden. De opleiding woord – voordracht en toneel – kan gevolgd worden vanaf 8 jaar. In de volwassenencursus literaire creatie wordt vanaf 15 jaar aangeleerd om o.m. een kort verhaal te schrijven. Ook de poëzieklas is een mogelijke bestemming. Vanaf 15 jaar kan ook een musicalopleiding gevolgd worden. Tijdens het festival is voor de allerkleinsten allerhande randanimatie voorzien. In de tuin wordt een hapje en een drankje opgediend. Mere informatie via www.samwdlier.be of 03-480 45 79.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.