Opendeurdag in het st.-gummauscollege op zaterdag 5 maart

04 mrt 2016 - 11:07

Nieuws

Zaterdag 5 maart heeft van 10 tot 17 uur een opendeurdag plaats in het Sint-Gummaruscollege aan de Kanunnik Davidlaan. Overeenkomstig de slogan ‘Zorg om leren en leven’ werd eerder Bednet op een originele manier in de kijker gezet. Bednet is een organisatie die ervoor zorgt dat leerlingen die tijdelijk niet naar school kunnen, via synchroon internetonderwijs de lessen toch kunnen volgen. In 2007 is het Sint-Gummaruscollege als eerste mee in het initiatief gestapt.

Volgens algemeen directeur Geert Hellemans biedt Bednet enerzijds leerlingen de kans om te blijven leren, anderzijds steunt de organisatie op het engagement van de school en de klasgenoten. Dit jaar alleen al konden 4 leerlingen via Bednet de lessen blijven volgen. De leerlingen van de klassen van de respectievelijke zieken, kregen een ontbijt op school. Op die manier werden ze bedankt voor de zorg om hun klasgenoten en stond Bednet een ganse dag in de picture. De hoop bestaat dat andere scholen en organisaties het voorbeeld van het college zullen volgen. Het ontbijt werd aangeboden door Brands In Motion, een bedrijf dat zich specialiseert in alle soorten activiteiten.

Zaterdag 5 maart kan van 10 tot 17 uur nader kennis gemaakt worden met de leraars en de leerlingen. Via heel wat doe-activiteiten of via een rondleiding, begeleid door leerlingen van de school, wordt duidelijk gemaakt wat het verschil maakt op het vlak van STEM-onderwijs (wiskunde, wetenschap en techniek). De mogelijkheid bestaat om een les Latijn mee te pikken, de plannen voor de nieuwe speelplaats van het eerste jaar te verkennen of meer te weten te komen over lessen in een vreemde taal. Het Sint-Gummaruscollege is trouwens de eerste school in Vlaanderen met een ruim aanbod op dit vlak van het eerste tot het zesde jaar. Geregeld worden mensen uit de praktijk uitgenodigd op school of een bezoek gebracht aan het echte leven. Op 14 maart komt met Dirk Frimout de eerste Belg in de ruimte naar de school.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.