11 mrt 2020 - 15:05

Nieuws

Zaterdag 14 maart heeft van 10 tot 17 uur in het Sint-Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde een opendeurdag plaats. Bij deze gelegenheid zal het ‘duaal leren’ worden voorgesteld dat het SAL vanaf het schooljaar 2020-2021 als eerste school in het regulier onderwijs in Lier aanbiedt. De se-n-se tandartsassistent zal de enige se-n-se in Vlaanderen zijn waarvoor dit mogelijk is. ‘Duaal leren’ betekent vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer, wat heel wat voordelen biedt.

Bij ‘duaal leren’ zit de student twee dagen per week op de schoolbanken en de rest van de week zit de betrokkene met beide voeten in de praktijk, met een arbeidscontract en ondersteuning van de school. De student krijgt een realistisch beeld van de toekomstige job, alsook praktijkervaring die mooi staat op het cv. Vanuit de praktijk leert hij of zij nieuwe competenties, die evenwaardig zijn aan het voltijds secundair onderwijs. De voeling met de nieuwste technologie en de meest moderne infrastructuur op de werkvloer is mooi meegenomen.

Daarnaast wordt vanaf volgend schooljaar ook CLIL aangeboden als keuzemogelijkheid voor het vak ‘Toegepaste Chemie’ binnen de secundaire richting Techniek – Wetenschappen. CLIL staat voor ‘Content and Language Integrated Leraning’. Dit is een vorm van meertalig onderwijs in een niet-taalvak. Die andere taal zal het Engels zijn. Op deze manier wordt niet alleen een betere taakbeheersing en spreekdurf ontwikkeld, maar wordt ook de inhoud van het vak beter verwerkt. Bovendien is het een mooie voorbereiding op het hoger onderwijs.

Nu de werken voor de nieuwe blok ‘i’ in de Kolveniersvest 40-42 op hun einde lopen, kent het SAL alweer uitbreiding. Hier komt een open leercentrum met lokalen voor innovatief leren, voorzien van de laatste moderne sufjes.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.