Openbare verkoop van gevonden fietsen en oude wijzerplaten zimmertoren

15 okt 2015 - 21:00

Nieuws

Zaterdag 24 oktober heeft op het Felix Timmermansplein ter hoogte van de Fortuin een nieuwe openbare verkoop van gevonden fietsen en ditmaal ook van oude wijzerplaten van de Zimmertoren plaats. De fietsen en de wijzerplaten kunnen vanaf 9.30 uur door de belangstellenden bekeken worden. Tussen 10 en 10.30 uur start de verkoop van de wijzerplaten. Van 10.30 tot 12 uur volgt de verkoop van de fietsen.

Gevonden fietsen komen terecht in het stadsmagazijn. Worden ze niet opgehaald binnen een termijn van 3 maanden, dan worden ze automatisch eigendom van de stad en kunnen ze verkocht worden. Op geregelde tijdstippen wordt hiervoor een openbare verkoop georganiseerd. De fietsen worden vooraf nagekeken door Fietspunt, zodat rijklare tweewielers worden aangeboden. Momenteel zijn er een dertigtal fietsen die in aanmerking komen voor een openbare verkoop.

Enkele jaren geleden werden de wijzerplaten van de Zimmertoren vernieuwd. De oude wijzerplaten kwamen eveneens in het stadsmagazijn terecht. Ze werden niet gemaakt door Zimmer zelf, maar door leerlingen van de toenmalige vakschool. Het gaat om 10 kleine ronde wijzerplaten en de centrale wijzerplaat. De wijzers en het metalen sierwerk worden niet openbaar verkocht. Zij werden opgefrist en behouden. Zoals bij vorige openbare verkopen, zullen burgemeester Frank Boogaerts en de schepenen Rik Pets, Rik Verwaest en Lucien Herijgers als veilingmeester fungeren.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.