25 okt 2021 - 16:41
NieuwsIn het kader van het Flanders Food Festival werd ook in onze regio deelgenomen aan de Open Producentendag. Op het bedrijf van de Gebroeders Vercammen in Koningshooikt, gaf Evi Van Camp een reeks rondleidingen. Chef Sindji van De Zimmer bood er lekkere hapjes op basis van lokale producten aan. Er kon ook geproefd worden van de Lierse gemberdrank ‘Ginger Jack’. Meerdere Lierse horeca-zaken zetten lokale producten in de kijker. Dit was het geval bij Barvest, DeZimmer, het Looks, stadsbistro Salto en Petit Cuistot.
In Boechout was een geleid bezoek mogelijk aan het wijndomein ‘Oud Conynsbergh’, in de schaduw van de ‘Steenen Molen’. De bezoekers kregen er een beeld van het productieproces en van het machinepark met de nieuwste oogstmachines. In Nijlen gaf de zaakvoerder van ‘Den Gouden Haan’ de nodige toelichtingen bij het ambachtelijk vervaardigen van advokaat, pralines met advokaatvulling, suikervrije kruidenbonbons, honingconfituur en likeuren.
Tekst: DéBé
Foto’s: Luc Peeters