Open nieuwjaarsreceptie van de ahmadiyya moslim gemeenschap

12 jan 2020 - 12:12

Nieuws

Onder het motto ‘Liefde voor iedereen, haat jegens niemand’ hield de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Lier een open nieuwjaarsreceptie in het wijkhuis van Zevenbergen. Talrijke Lierenaars waren op de uitnodiging ingegaan en konden mee aanzitten aan het traditionele diner.

De aanwezigen werden welkom geheten door Nasir Ahmed, voorzitter van AMG Lier, die zoals dit gebruikelijk is een fragment (Hoofdstuk 3, vers 185, 105) voorlas uit de Heilige Koran. Aansluitend maakten nationaal voorzitter Dr. Idrees Ahmed, Tuseef Ahmed, missionaris AMG regio Antwerpen, en Hafiz Ehsan Secundar, hoofd missionaris AMG België, hun beste wensen over voor het nieuwe jaar. Alle sprekers brachten een boodschap van vrede en harmonie. Het is de bedoeling om ondanks de verschillen een positieve dialoog aan te gaan met verschillende gemeenschappen. De zwakkeren in de maatschappij moeten geholpen worden en de medemens moet behandeld worden als een eigen kind. Schepen Ivo Andries die als ere-gast mee aan de ere-tafel zat, bedankte de initiatiefnemers voor de uitnodiging en juichte het initiatief toe om mensen van verschillende culturen samen te brengen om een positieve dialoog aan te gaan.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is een internationale religieuze organisatie met afdelingen in 206 landen in alle continenten en miljoenen leden wereldwijd. Het hoofdkwartier bevindt zich in Londen. Het opzet is te ijveren voor vrede, tolerantie en rechtvaardigheid. Elke vorm van terrorisme en terreur wordt categoriek verworpen. Wereldwijd werden 15.000 moskeeën, 500 scholen en 30 hospitalen gebouwd. De Heilige Koran werd in meer dan 70 talen vertaald. In België werd de gemeenschap opgericht in 1982. Ze telt 2.000 leden verdeeld over 15 vestigingen, met hoofdzetel in Dilbeek.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.