Ontvangstmoment voor nieuwe inwoners

20 okt 2014 - 11:13

Nieuws

Zoals dit al enkele jaren het geval is, had in de Colibrant andermaal een ontvangstmoment voor nieuwe inwoners plaats. De nieuwkomers werden getrakteerd op een uitgebreid ontbijtbuffet, konden deelnemen aan een prettige activiteit en genieten van een drankje en een Liers Vlaaike. Bij loting werden ook nog 2 Schapenkoppakketjes toegewezen aan René Roelants en Patrick De Smet.

De talrijke nieuwe inwoners werden welkom geheten door burgemeester Frank Boogaerts. ‘De redenen waarom jullie naar Lier zijn gekomen, zijn allicht zeer verschillend. Voor het werk, om familiale redenen, omdat het een toffe stad is of omdat jullie terug naar de heimat komen’, aldus de burgemeester. ‘Lier is één van de mooiste en de meest sympathieke stad van Vlaanderen die heel wat te bieden heeft.

Historische monumenten zoals het begijnhof, het belfort, het stadhuis, de Sint-Gummaruskerk en de Zimmertoren. Een rijk cultureel- en verenigingsleven. De grootste muziekacademie van Vlaanderen en een bloeiende kunstacademie. Tal van horecazaken en winkels, de stadswandeling en meerdere fietsroutes. Lier beschikt ook over een uitgebreid scholenaanbod, telt meer dan 120 KMO’s en een wereldbedrijf zoals Van Hool. Lier speelt een belangrijke rol op sportgebied, zij het o.m. voetbal of hockey, basketbal of atletiek en tennis.

Tenslotte heeft de stad ook grote figuren op cultureel vlak voortgebracht. In Lier worden grote wegenwerken uitgevoerd en wordt duchtig gebouwd. Zo worden de volgende jaren 1.200 nieuwe woongelegenheden gecreëerd. Onder begeleiding van een gids konden de nieuwe inwoners opteren voor een bezoek aan de Sint-Gummarustoren, het stadhuis, het begijnhof of de stadswandeling. Leden van het schepencollege, de wijkagenten en ambtenaren van de stad hielden zich ter beschikking voor het verstrekken van informatie.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.