Nu ook mazda bij garage robert leemans

30 jun 2016 - 19:38

Nieuws

Garage Leemans uit de Mallekotstraat 75 in Lier, is al meer dan zes decennia een begrip in de regio. Sinds kort is het familiebedrijf nu ook verdeler van Mazda en dit naast Huyndai en Misubishi. ‘Klanten wensen immers meer keuze bij eenzelfde garage’, aldus medezaakvoerder Pascal Leemans.

‘Onze sector verandert ontzettend snel. Specialisatie en een breder aanbod zijn hierbij van cruciaal belang’, aldus Pascal die samen met zijn broer Peter en vader Robert het bedrijf leidt. ‘Kleinere garages zullen de komende jaren verder verdwijnen. Wij waren niet specifiek op zoek naar een derde merk, het waren de merken zelf die contact zochten. Ze mikken immers op minder maar grotere verkooppunten. Omdat een nieuw merk moest aanleunen bij ons aanbod en onze filosofie, kozen we uiteindelijk voor Mazda. Mazda biedt klanten een grote keuze en staat op technologisch vlak heel ver. Het ligt bovendien kwalitatief in dezelfde lijn als ons huidig aanbod. Blijkbaar zijn we de enige garage in België die Mitsubishi, Huyandai en Mazda verdeelt. Mazda is heel vooruitstrevend. Zo zorgen de Sky Active technologie en de Kodo Design voor uiterst performante wagens. Ze zijn lichter, maar toch steviger en krachtiger. Een lage luchtweerstand in combinatie met het gebruik van aluminium resulteert in een steviger en lichter koetswerk.

Het was Hendrik Leemans, de grootvader van Pascal en Peter, die 65 jaar geleden van start ging met de garage in de Boomlaarstraat. Hij verhuisde naar Emblem waar hij begon met NSU en 30 jaar lang Renault verdeelde. Zoon Robert keerde in 1990 terug naar Lier, naar een nieuwe vestiging in de Mallekotstraat. Sindsdien worden Mitshubishi-wagens verdeeld. In 2001 kwam daar Huyndai bij en nu ook Mazda. Zes jaar gelden werd de toonzaal volledig vernieuwd. Ook nu waren er aanpassingen nodig en volgden de medewerkers speciale opleidingen. Bij Leemans staan de klanten centraal en is persoonlijk contact zeer belangrijk. Herstellingen worden uitgevoerd in het eigen atelier.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.