Nu ook artisjop in antwerpen

24 sep 2019 - 11:48

Nieuws

Peter Everaert, het brein achter de kunstwinkel Artisjok, zet nu ook zijn tentakels uit naar Antwerpen. Via eigenaar Matti Cools, die een goede vriend is, opent hij op 10 oktober aan de Paardenmarkt 56 een tweede Artisjop.

Bij deze gelegenheid wordt ook het boek ‘De Chroniqueur van ’t Stadt’ van Lou Geluyckens voorgesteld. Dit fictieve verhaal rond de vriendschap tussen twee Antwerpenaars, overloopt op ludieke wijze de geschiedenis van de stad van 1830 tot nu. Het boek werd zeven jaar geleden geschreven, doch slechts een deel ervan is toen onder de titel ‘De Vergeten Kronieken van ’t Stadt’ verschenen. De muzikale animatie wordt op de openingsavond verzorgd door ‘Falda y Blusa’. Artisjop Antwerpen is open op donderdag en vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 12 tot 18 uur.

Peter Everaert opende eerder al de kunstgalerij Artisjok in het Hof van Santhoven aan de Vismarkt, de l’Avenirsite aan de Sion, de l’Avenirwinkel in de Berlarij en de pastorie van het begijnhof. In november verhuist Artisjok van de Berlarij naar de winkel van boekhandel Van In. Telkens is het de bedoeling de leegstand in de stad aan te pakken en lege winkelpanden in te vullen met kunst.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.